Важливість принципів здоров'я
“Мені було показано, що принципи, які дані нам на початку проголошення вістки, не втратили важливості і ставлення до них сьогодні має бути таким же сумлінним, як і тоді.
Принципи здорового способу життя мають велике значення як для кожного з нас індивідуально, так і для всього народу. Тепер усі проходять перевірку та випробування. Ми були хрещені у Христа, і якщо відокремимося від усього, що тягне нас до низу і робить такими, якими ми не повинні бути, нам буде дана сила зростати у Христа – нашого живого Голову, і ми побачимо спасіння Боже. Тільки зрозумівши принципи здорового способу життя, ми можемо повністю пробудитися, аби побачити всі лиха, спричинені неправильним харчуванням. Люди, які зауважили власні помилки, мають мужність змінити свої звички, виявляти, що реформаційний процес вимагає боротьби і великої наполегливості. Проте як тільки у них сформуються правильні смаки, вони зрозуміють: вживання їжі, яку колись самі вважали нешкідливою, повільно, але впевнено закладало основу для несправності шлунка та інших хвороб.” Є.Уайт
Лимон
* Лимонна шкірка містить у 5-10 разів більше вітамінів, ніж лимонний сік.
* Заморожуючи цілий лимон, потім присипаючи ним страви, ви будете споживати всі поживні речовини і будете здоровішими.
Заморозка: добре вимити цілий лимон, можна за допомогою соди, замочити його у содовій воді 1 ст.л на 0,5л води, добре витерти і покласти до морозильної камери. Через 3-4 години дістаньте його і натріть на крупну тертушку. Зберігайте біля морозильника.
* Лимонна шкірка є сильним відновником у ліквідації токсичних елементів про організм.
* Лимон являє собою чудовий продукт, що вбиває ракові клітини. Він у 10 000 разів сильніший, ніж хіміотерапія.
* Лимон вважається атимікробним засобом проти бактеріальних інфекцій і грибків, ефективним проти внутрішніх паразитів, регулює кров'яний тиск , є антидеприсантом, що бореться зі стресом та нервовими розладами.
Рецепти:
СОУСІ, МАЙОНЕЗ, МОЛОКО ТА ІН.
"Гуакамоле "
Інгрідієнти:
* Авокадо - 4-5 шт.
* Помідори – 1 шт.
* Червона цибуля - 0,5шт.
* Часник - 1 зуб.
* Пертушка, кріа - по 1 пуч.
* Оливкова олія - 2 ст/л.
* Сік лимона (лайма) – 1 ст/л.
* Сіль за смаком.
Приготування:
Авокадо розім'яти вилкою . Помідори, цибуля, часник - мілко подрібнити чи нарізати. Змастити олією, додати нарізану зелень. Спеції за смаком. Тримати біля холодного місця.
Смачного!
"Соус з кропу"
Інгрідієнти:
* Кріп - 200г.
* Сік лимону – 1/2 шт.
* Цедра з 1 лимону
* Рослинна олія - 100-150г.
* Сіль - 1 ч.л.
* Часник - 5 зуб.
Приготування:
Усі збити у блендері. Тримати біля холодного місця.
Смачного!
"Соус Песто"
Інгрідієнти:
* Пучок руколі (шпинату, салату).
* 4-5 гілочок свікольної чи моркв'яної гички (можна ту зелень, яку маєте)
* 1 ст.л оливкової олії
* сік половинки лимона
* 50 г. горіхів чи насіння (волоські, кедрові, фісшташки, гарбузове насіння).
* Сіль та спеції за смаком
Приготування:
Усі інгрідієнти скласти до блендера, збити.
1. Можна додати трохи теплої кип'яченоїводи, щоб було легше збивати.
2. Можна збивати частинами, поступово додаючи те, що втратило.
Вживати з кашами, можна використовувати як гарнір до овочевих чи бобових котлет. А можна вживати як легкий літній суп, просто додавши більше води.
Смачного!
"Паштет із квасолі"
Інгрідієнти:
* Квасоля варена - 400г.
* Насіння соняшника – 70г. (сушене чи 3ст/л. підсмажити по-соті).
* Часник сухий – 1 рік/л (свіжий 1-2 зуб.).
* Сіль - 1.5-2 рік/л.
* Холодна кип'ячена вода.
Приготування:
Усі інгрідієнти скласти до блендера, збити.
Смачного!
"Кунжутне молоко"
Інгрідієнти:
* 50г. кунжуту
* 3 фініка
* 2 скл.води
Приготування:
Замочити на ніч кунжут у воді. Добре промити. Усі інгрідієнти скласти до блендера, збити.
Смачного!
"Імбірний лимонад"
Інгрідієнти:
* 2 великі лимони
* шматочок імбиру (10-15см)
* 2л охолодженої кип'яченої води
Приготування:
Лимони добре вимити, імбир почистити. Нарізаємо все на великі шматочки, збиваємо блендером.
Викласти все в глечик, залити водою, залишити на ніч.
Смачного!
"Майонез з соняшникового насіння"
Ієгрідієнти:
* 2 ст.л.
* 150 мл. води
* 1 ст.л. соку лимона
* базилік сушінь
Приготування:
Усі інгрідієнти збити на максимальній швидкості у блендері.
Смачного!
ОСНОВНІ СТРАВИ
"Грічаний хліб"
* Зелена гречка - 400г
* Вода - 250г
* Сіль - 1/2 ч.л.
* Насіння гарбузове/ насіння кунжуту
Приготування:
Гречку залити водою та залишити на 12 годин. Воду злити, добре промити. Залити свіжою водою 250мл, додати сіль та збити блендером до однорідної маси. Накрити рушником та залишити ще на 12 годин. Сформовану масу перекласти у форму для випічки згори присипати насінням кунжуту.
Випікати при температурі 180С – 1,5 години. Готовий хліб дістати з форми, дати прохолонути, загорнути у рушник. Вживати після повного охолодження.
Смачного!
"Вівсяні котлети"
* 1 скл. вівсяних пластівців
* 100 г шампіньйонів
* часник 2 зуб.
* цибуля - 1шт.
* петрушка
Приготування:
Залити вівсяні пластівці 0,5скл. окропу, дати настоятися півгодини. Нарізати міленько гриби, петрушку. Часник натерти та цибулю на тертушці. Добре перемішати, сформувати котлети. Випікати в духовці до готовності.
Смачного! "Котлети з квасолі з волоським горіхом"
* 1 скл. червоної фасолі
* 60-80 г волоських горіхів
* 0,5 скл. вівсянки
* 1 луковиця
* 2-3 зубочки чесноку
* спеції за смаком
* Сіль за смаком
Приготування:
Фасоль замочити на ніч у великій кількості води (не менше 6 годин). Злити воду, відварити. Подрібнити лук та чеснок. Подрібнити в кавомолці вівсянку, горіхи. Змішати всі та сформувати котлети. Противень застеляти пергаментом, викласти котлети, та запікати про температурі 200С 30-40 хв.
Смачного!
"Лляна каша на завтрак" ( на 2 порції)
* 2 стиглі банані
* 2 ст.л. насіння льону
* 2 ст.л. насіння кунжуту
* 2 ч.л. насіння чіа або розторопші
* 1-2 ст.л. керобу
* 300-350 мл. рослинного молока чи води
Приготування:
Насіння подрібнити у кавомолці. Банані поділити на частини. Змішати всі інгрідієнти у блендері. За бажанням можна додати дрібку кориці, імбиру, куркуми. Подавати до столу разом із фруктами, ягодами та горіхами.
Смачного!
"Равлики з цукіні"
Інгрідієнти:
* 1-2 цукіні чи кабачка (кількість залежить від розміру овочів)
* 2 моркви
* 1-2 зубчики чесноку (любіть гостріше, 2 зубчики)
* 1/2 склянки волоських горіхів (замочити на ніч)
* сік половини лимону
* 1ч.л. хмелі-сунелі чи інші спеції
* Сіль за смаком
Приготування:
Почистити цукіні та нарізати на тонкі смужки.
Блендером збити начінку: моркву, горіхи, чеснок. Додати приправу, лимонний сік та сіль.
Шкірну смужку цукіні змастити виготовленою начинкою та скрутити рулетом. У разі потреби закріпити зубочисткою.
Смачного!
"Салат з квасолею та грибами"
Інгрідієнти:
300г. молодої фасолі
100г. грибів маринованих
2 помідори
1 зуб.часнику
кінза(петрушка) за смаком
кедрові горішки за смаком
2ст. оливкової олії
1ст. соєвого соусу
Приготування:
Фасоль залити кип'ятком на кілька хвилин, відкинути на друшлаг, протушкувати у невеликій кількості води 3-5 хв. Підсолити. Нарізати помідори, приготувати заправку : змішати оливкову олію з соєвим соусом, подрібнити чеснок та кінзу (петрушку), можна додати зелений лук та кріп. Змішати квасолю, гриби та помідори, полити заправкою та посипати горішками (за бажанням).
Смачного!
"Салат з квасолею та помідорами"
Інгрідієнти:
* Червона(біла) фасоль - 1 банка (консервованої чи відварної).
* Помідори - 2 шт.
* Червоний лук - 1-0,5 шт.
* Кінза чи петрушка, сіль, оливкова олія - за смаком
Приготування:
Нарізаємо всі інгредієнти, подрібнити часник або пропустити через часночницю, заправляємо та все змішуємо.
Смачного!
"Котлети із квасолі з волоськими горіхами"
Інгрідієнти (2-3 порції):
* Червона фасоль - 1 скл.
* Волоські горіхи - 60-80г
* Вівсяні хлоп'я – 0,5 скл .
* Лук - 1 гол.
* Часник - 2-3 зубчики
* Спеції за смаком
* Сіль за смаком
Приготування:
Замочити квасолю у воді на 6:00. Воду злити, квасолю промити та відварити.
Дрібно нарізати лук та чеснок.
Перемолоти вівсяні пластівці , додати до них всі інгрідієнти та спеції. Сформувати котлети.
Противень застелити пергаментом і викласти сформовані котлети. Випікати 30-40 хв. при 200°С.
Смачного!
ДЕСЕРТИ
"Творог із зеленої гречки"
Інгрідієнти:
* Зелена гречка – 100г.
* Банан - 1
* Ягоди, насіння - за смаком.
Приготування:
Зелену гречку замочити на ніч у холодній воді, вранці воду злити, промити і збити в блендері з бананом. За бажанням додати ягоди, насіння.
Смачного!
"Нутела"
Інгрідієнти:
* Волоські горіхи – 100г.
* Фініки-100г
* Какао чи кероб - 2 ст.л
* Молоко з фундуку чи інше (можна теплої води) - 100мл.
Приготування:
Все добре збити. Додати молоко чи воду, маса має бути схожа на паштет, але м'який .
Смачного!
"Бананове морозиво зі смородиною"
Інгрідієнти:
* Банан спілій - 1шт.
* Смородина - 100г
* Молоко рослинне – 50мл.
* Мед за бажанням
Приготування:
Банан нарізати на кухлі та заморозити. Заморожений банан збити у блендері, додати смородину, мед та молоко. Все добре збити. Викласти у форму та заморозити.
Смачного!
"Вівсяне печиво з кокосом"
* Вівсяні пластівці - 300г
* Кокосова стружка - 300г
* Фініки - 200г
* Изюм - 200г
* Курага - 100г
* Кориця – 1ч.л.
Приготування:
Замочити зюм та курагу в теплій воді. Окремо перемолоти вівсяні хлоп'я та кокосову стружку в муку.
Усі інгрідієнти змішати і добре збити у блендері до однорідної маси. Виліпити невеликі кульки, трохи їх розплющити, і випікати в духовці до золотистого кольору при 180°С.
Смачного!
"Десерт до чаю"
Інгрідієнти:
* Гарбузове насіння - 50г.
* Насіння соняшника – 50г.
* Кунжут - 20г.
* Фініки – 150г.
* Курага - 150г.
* Волоські горіхи – 150г.
Приготування:
Насіння трохи підсмажити. Фініки, курагу та горіхи подрібнити. Усі змішати. На харчову плівку трохи насипати насіння кунжуту, викласти готову суміш, скрутити. Покласти до холодильника на кілька годин.
Смачного!
Дякуємо за хороші рецепти
ОтветитьУдалить